Gasfyr

Med en kondenserende gaskedel er du sikret energivenlig opvarmning i mange år frem. Vores sortiment af kvalitetskedler tæller mærker som Bosch, Baxi og Vaillant.

Vil du spare på varmeregningen kan det ofte betal sig at skifte til en kondenserende gaskedel.

Har du brug for råd eller vejledning til valg af gasfyr, kan vores kundeservice guide mod den rigtige løsning.

Gasfyr

Der findes en lang række fordele ved at bruge et gasfyr frem for f.eks. kul eller olie til opvarmning af dit hjem.
De to primære fordele er naturligvis store besparelser for din pengepung samt et mere rent og miljøvenligt energiforbrug.
Opvarmning af brugsvand og varme i radiatorer og gulvarme er langt billigere med naturgas end med f.eks. kul og olie, og det vil ofte kunne betale sig for de fleste danskere at skifte til gas, hvis det er muligt.
Gassen bliver leveret gennem store rør, som løber hele vejen ude fra Nordsøen, og det er derfor vigtigt, at du undersøger, om det er muligt at koble din bolig op på gasforsyningen, før du investerer i et gasfyr.

Hvordan virker et gasfyr?
Når du bruger et gasfyr til opvarmning af boligen, foregår det ganske enkelt ved, at gassen bliver ledt ind i dit gasfyr eller gaskedel udefra.
Her bliver det brændt af via fyrets brænder, hvorved gaskedlen bruger varmen til at opvarme vandet til radiatorer, gulvvarmesystemer og brugsvand i vandhanerne. Med et gasfyr udleder du en mængde kuldioxid, altså CO2, men du udleder langt mindre CO2 med et gasfyr, end hvis du anvender olie eller kul til opvarmning af din bolig.
Gas kan dermed sagtens svare sig for alle danskere, der hidtil har brugt olie eller kul som opvarmningsressourcer i hjemmet.

Hvilke slags gasfyr findes der på markedet?
Der findes overordnet set to forskellige slags gasfyr; hhv. med åbent eller lukket forbrændingskammer. Forbrændingskammeret skal bruge luft udefra for at kunne fungere, og modellerne med åbne forbrændingskamre bruger luften direkte fra det rum, de står i. Disse modeller er gammeldags og i øvrigt ulovlige at anvende i dag.
Til gengæld findes der gasfyr med lukket forbrændingskammer, som får luften udefra gennem et separat rør eller et dobbeltrør.

Kan installering af et gasfyr og gasvarme betale sig?
Hvis du på nuværende tidspunkt varmer din bolig og dit brugsvand op med f.eks. kul eller olie, kan det i høj grad betale sig at skifte til et gasfyr.
Med naturgas skåner du ikke blot miljøet yderligere – du sparer også en masse penge på din varmeregning. Det kan tage nogle år, før investeringen har tjent sig hjem igen, men det er bestemt det hele værd. Og når gasfyret først har betalt sig selv hjem, er det ren og skær overskud efterfølgende i modsætning til, hvis du havde bevaret kul eller olie som energikilde.

Se vores store udvalg af gaskedler
Du kan klikke dig rundt på siden og se vores brede og solide udvalg af gaskedler og gasfyr i høj kvalitet og til skarpe priser.
Vi forhandler de førende producenter på markedet; heriblandt Baxi, Bosch, Vaillant og Milton. Dette er din garanti for at finde et fyr i den bedste, mest innovative og mest miljøvenlige kvalitet.
Vi har både enkeltstående gasfyr og kombifyr med indbygget varmtvandsbeholder.
Sørg altid for at kende de nøjagtige mål på det sted i hjemmet, hvor du ønsker at installere dit nye gasfyr. Dette gælder især, hvis der er tale om et kombifyr med varmtvandsbeholder, da det optager mere plads.

Har du spørgsmål vedrørende dit gasfyr?
Hvis du har spørgsmål til vores udvalg af gasfyr, eller gerne vil vide mere om, hvordan en gaskedel fungerer, så kontakt endelig vores kundeservice på mail eller telefon.