Nogle tilbud er bare lidt bedre end andre. Du finder vores allerbedste tilbud fra vores lagersalg lige her

Nogle tilbud er bare lidt bedre end andre. Du finder vores allerbedste tilbud fra vores lagersalg lige her

Gasfyr

Et nyt gasfyr har en mængde fordele, som virkelig kan mærkes. De har bl.a. en helt anden udnyttelse af både gas og el, der gør dem meget mere klimavenlige, end de var før i tiden.

Vælg filtre
Dine valg
    Pris
    kr
    kr
    Ydelse (kW)
    91
    + Se flere
    Energiklasse Værdi
    91
    Producent
    91
      Viser34af34produkter
      Viser 34 ud af 34 produkter

      3 fakta om naturgas

      Født i 80’erne

      1984 var året, hvor det første danske gasfyr stod for opvarmningen ved hjælp af dansk naturgas. Tysk naturgas havde godt nok tyvstartet naturgasfyringen i Sønderjylland allerede i 1982.

      Reaktion på oliekrisen

      Arbejdet med at finde og udvinde gas begyndte helt tilbage i 1962, men det var oliekriserne i 1970’erne, der førte til en egentlig satsning på naturgas som energiform.

      Gassens rejse

      Gassen i dit gasfyr kommer fra naturgasfelter i Nordsøen. Den løber i store hovedledninger med højt tryk fra Nordsøen og rundt i landet, hvorfra den transporteres i mindre rør videre ud til de enkelte forbrugere. Det tager gassen 5-6 dage at nå frem til dit gasfyr.

      • 1

        Hvordan virker et gasfyr?

        Dit gasfyr producerer varme ved afbrænding af naturgas. Først antændes gassen, som derefter brænder i en gaskedel, hvilket opvarmer vandet. For at få ilt til afbrændingen monteres moderne gasfyr med en dobbeltkanal i skorstenen, så der kan trækkes ilt ind, samtidig med der sendes røg og damp ud. Før i tiden havde gasfyr åbne forbrændingskamre, der trak ilten direkte fra rummet, det stod i. Dette er dog langt fra lige så sikkerhedsmæssigt forsvarlig en løsning som de nye gasfyr.

      • 2

        Kan alle installere gasfyr?

        Nej. Det er faktisk ikke lovligt at installere gasfyr i en ny bolig, med mindre du f.eks. bor i et område, hvor der ikke er adgang til fjernvarme – her vil der formentlig kunne dispenseres. Husk dog at undersøge inden, om der overhovedet leveres naturgas til det område, hvor du bor. Du må til gengæld gerne skifte dit gamle gasfyr ud med en yngre model. Det er der kun fordele ved.